ARA KARARDAN DÖNÜLMESİ İÇİN DİLEKÇE

ARA KARARDAN DÖNÜLMESİ İÇİN DİLEKÇE

ARA KARARDAN DÖNÜLMESİ İÇİN DİLEKÇE


ARA KARARDAN DÖNÜLMESİ İÇİN DİLEKÇE  

ADANA 12.AİLE MAHKEMESİNE


DOSYA NO                   : 2022/.................. E.
DAVALI                        : 
DAVA KONUSU          : 15.04.2022 tarihli ara karardan dönülmesine ilişkin talebimizdir.

AÇIKLAMALAR        :

1-Sayın Mahkemenizin 15.04.2022 tarihli ara kararında ''Davacı baba ile 2020 doğumlu ..........................adlı müşterek çocuk arasında her ayın 1.ve 3.haftası pazar günleri saat 09:30 ile 12.30 saatleri arasında anne ya da annenin belirleyeceği bir kişi nezaretinde davacı babanın da yanında belirleyeceği bir kişi ile birlikte şahsi münasebet kurulmasına'' şeklinde karar verilmiştir. 

2-Müşterek çocuk ............................... henüz 15 aylık olup annesini emmektedir. Sayın Mahkemenizce de bilindiği üzere çocuğun menfaati her şeyden üstündür. Yargıtay kararları ışığında, kurulacak olan şahsi ilişkide küçüğün doğum tarihi ile fiziksel ve ruhsal gelişiminin ön planda tutulması gerektiği açıktır. Bağışıklık sistemi dahi tam gelişmemiş olan küçüğün, dışarıda bu kadar uzun saat kalması ve annenin tanımadığı kişilerin de çocuğun yanında olması çocuğun menfaatine aykırıdır. Zira çocuk az az ve sık sık beslenmektedir. Uyku konusunda ise oldukça hassastır. Ayrıca müşterek çocuk ........... ............................., evlilik birliği içerisinde davacının yaşattığı travmalardan dolayı yabancı birini gördüğü zaman korkmaktadır. Tanımadığı yüz gördüğü zaman dişlerini gacırdatmaya başlamaktadır. Müşterek çocuk .......................... kalabalık ortamları sevmemektedir. Genellikle öğleden sonra sessiz ortamda uyumaktadır. Ayrıca çocuk için pedagog görüşü dahi alınmadan bu şekilde kişisel ilişki kurulması da sağlıklı değildir. Öncelikle çocukla kişisel ilişki kurulması için pedagog görüşü alınmalıdır.

3-Covid-19 küresel bazda tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Küçüğün temel ihtiyaçlarının karşılandığı bu dönemde evi dışında bir yerde bu kadar uzun süre kalması sağlığı açısından tehlike arz etmektedir. Bu kadar uzun süre dışarıda kalmak çocuğun uyku ve beslenme düzenini dahi bozacaktır. Kaldı ki Covid-19 küresel bazda tüm dünyayı bu kadar etkisi altına almışken babanın yanında başkaca kişi bulunması çocuğun sağlığını olumsuz etkileyecektir. Müşterek çocuğun temizliğine, yemesine, içmesine çok fazla önem gösterilmektedir. Çocuk yaşamış olduğu travmalardan dolayı psikolojik olarak hassas bir yapıya sahiptir.

4-Ayrıca müşterek çocuğun babası ............................., çocuk bakımından bihaberdir. Evlilik birliğinin devam ettiği dönemde müşterek çocuğu dakikalarca ağlatmaktadır. Çocuğun hiçbir bakımını yerine getirememektedir. Kendisinin asıl maksadı, çocuğa babalık yapmaktan ziyade çocuğu kendi annesine ve babasına göstermektedir ve boşanma aşamasında olduğu eşini sinir etmeyi amaçlamıştır.

5-Ayrıca burada asıl tedirginlik yaratan husus ise bu süreç zarfında müşterek çocuk ........................................’ın YUVANIN YIKILMASINA SEBEBİYET VEREN babaanne ve dede ile görüşmesinin sağlanmasıdır. Asıl maksatları zaten babanın görmesi değildir. Bu görüş zaten çocuğun babası ile kişisel ilişkisi kurulmadan tamamlanacaktır. Çünkü baba başından beri sadece kendi anne ve babasının çocuğu görmesi hırsına kapılmıştır. Çocuk kendisinin umurunda dahi değildir. Bahsedilen babaanne ise çocuğu annesinden koparmayı, çocuğu annesine kinlendirmeyi amaçlamıştır.

6-Müşterek çocuk ..........................................'ın annesi avukat olup, hafta içi yoğun şekilde çalışmaktadır. Çocukla asıl vakit geçirdiği zaman dilimi zaten hafta sonudur. Bu durum çocuğun kişisel gelişimini olumsuz etkileyecektir. Çünkü bu durum annenin velayet görevini yapmasına engel olmaktadır. Hafta içi anneye hasret kalan çocuk, hafta sonu annesine doymak istemektedir. Hafta sonu annesiyle eğlenceli vakit geçirmek istemektedir. 

7-T.C.YARGITAY 2.HUKUK DAİRESİ 2019/5141 E. , 2019/8981 K. İÇTİHAT METNİ ‘’Velayeti alan anneleri koruyan ve çocuğun üstün yararını koruyan önemli bir karar verdi. Yargıtay kararında, Mahkemece her hafta sonu kurulan kişisel ilişki anneyi tüm hafta sonları eve bağımlı hale getirecek ve velayet görevini gereği gibi yerine getirmesine engel olacaktır.

8-Tüm bunların dışında asıl önemli olan husus ise müşterek çocuk ......................’ın babası ................................. psikiyatri hastası olmasıdır. Kullandığı ağır ilaçlar bulunmaktadır. Yani psikiyatrik rahatsızlıkları bulunmakta olup, tedavisi de halen devam etmektedir. Düzenli olarak gitmiş olduğu psikiyatristin verdiği reçetede depresif nöbetler geçirdiği yazmaktadır. RIXPER, MISOL, RISPERDAL, MERESA adlı ilaçları kullanmaktadır. Buna ilişkin rapor mevcuttur. Sayın Mahkemeniz T.C. kimlik numarası ile sorgulama talep ettiğinde bu ilaçları kullandığını görecektir. Kendisi çevresinde de öfkesiyle ve siniriyle bilinen biridir. Daha öncesinde de polisleri ve valiyi tehdit ettiği için HAGB almıştır. Trafikte de insanlara haksız yere sataşmış ve insanları galeyana getirmiş olup, sonrasında Adana’da bazı kişilerce defalarca darp edilmiştir. Bu hususa ilişkin de ifade tutanağı mevcuttur. Karakolda kendisi de ifade vermiştir. verdiği ani ve değişik tepkiler çocuğu ürkütmektedir. 

9-Müşterek çocuk ......................................, yaşını bile doldurmamışken davacı, çocuğun annesini çocuğun gözü önünde darp etmiştir!!! ................................yaşadığı bu ağır olaylardan ötürü tanımadığı yüzleri görünce tedirgin olmaktadır. 

10-Davalının davacıyı bıçakla yaraladığı, tehdit ettiği asılsız bir iftiradan ibarettir. Davacı kendi kendisini darp eden ve psikolojik olarak sorunlu olan biridir. Sinirlendiği zaman kendisine yumruk atan, kafasına cama vuran, saçlarını çeken, kendisini bıçaklamaya kalkan bizzat davacının kendisidir!!!

11-Davalı hiçbir zaman davacıya iftira atmamıştır. Aksine davacı davalıya iftira atmaktadır. Davalı, davacı çocuğu görmeye geldiği zaman hiçbir sorun çıkarmamıştır. Davalı kadının asılsız suç duyurusunda bulunmak gibi bir maksadı olsaydı davacıya yazmış olduğu mesajda ''Kamera olan restauranta gelebilirsin'' demezdi. Davalı, davacının çocuğunu kamuya açık bir alanda görmesini de kabul etmiştir. Ancak davacının asıl maksadı çocuğu kendisinin görmesi olmadığından bunları bahane etmektedir. 


Yukarıda açıklanan tüm bu nedenlerden dolayı, davacının müşterek çocuk ...................................'ı anne ya da annenin belirleyeceği yerde görmesini Sayın Mahkemenizden arz ve talep etmekle birlikte kişisel ilişki sadece baba ile kurulduğundan davacı babanın yanında kimsenin olmaması gerektiğini belirtmek isteriz. Bu kadar hassas bir dönemde müşterek çocuk zaten tedirgin iken her hafta sonu tanımadığı yüzlerle karşılaşmak zorunda değildir. Kaldı ki davacının asıl maksadı da zaten kendisinin görmesi değil, annesinin görmesidir. Bu talebinin tek amacı budur. Çocuğu anneden uzaklaştırmaya kendilerine hedef edinmişlerdir.

SONUÇ VE İSTEM                          : Yukarıda açıklanan nedenlerle 15.04.2022 tarihli ara karardan dönülmesini Sayın Mahkemenizden arz ve talep etmekle birlikte yer tayini hususunun da davalı anneye bırakılmasını arz ve talep ederim. 15.04.2022

GİZEM GÜL UZUN 

 

ARA KARARDAN DÖNÜLMESİ İÇİN DİLEKÇE, Avukat Gizem Gül Uzun tarafından hazırlanmıştır.

 

kesin süreye ilişkin ara kararın açık biçimde olması 

AVUKAT GİZEM GÜL UZUN