Kişisel İlişkinin Kaldırılması Dava Dilekçesi Örneği

Kişisel İlişkinin Kaldırılması Dava Dilekçesi Örneği

Kişisel İlişkinin Kaldırılması Dava Dilekçesi Örneği


kişisel ilişkinin kaldırılması dava dilekçesi örneğiKişisel İlişkinin Kaldırılması Dava Dilekçesi Örneği

Kişisel İlişkinin Kaldırılması Dava Dilekçesi Örneği

KAYSERİ AİLE MAHKEMESİNE

Adli Yardım Taleplidir.

DAVACI: İ***** E*****, TC:******

ADRES: S****** Kocasinan/KAYSERİ

VEKİLİ: AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

Serçeönü Mah. Teoman Sok. Avukatlar İş Hanı Bina No: 9 Kat:5 Daire No:501 Kocasinan / KAYSERİ 0552 402 13 28 avgizemguluzunkutlay@gmail.com

DAVALI: N**** E** M***, Yabancı Kimlik No:*******

ADRES: ******Melikgazi/KAYSERİ

KONU: Çocukla kişisel ilişkinin kaldırılması, Sayın Mahkemenizin aksi kanaatte olması halinde çocukla kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi talebimizdir.

AÇIKLAMALAR:

Müvekkil ile davalı N*** E*** M*** 03.08.2016 tarihinde evlenmişlerdir. Müvekkil ile davalının bu evlilikten müşterek iki çocukları bulunmaktadır. Evlilik birliği zamanla müvekkil için çekilmez bir hal almıştır. Bu nedenle müvekkil, evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedenine dayanarak boşanma davası açmıştır. Kayseri 5. Aile Mahkemesi 2022/*** Esas Sayılı dosyası kapsamında müvekkil ile davalının boşanmasına karar verilmiş ve bu karar kesinleşmiştir. 

Tarafların müşterek çocukları olan 2019 doğumlu E***** ve 2017 doğumlu A**** M***'in velayetleri müvekkile verilmiştir. Yani müşterek çocuklardan biri henüz 4 yaşında iken; diğeri henüz 6 yaşındadır.

Velayetleri müvekkile verilen küçükler ile davalı N*** E*** M*** arasında her ayın birinci ve üçüncü hafta sonu Cumartesi günü saat 10.00 Pazar günü saat 18.00, Ağustos ayının 1.günü saat 10.00'dan, 30.günü saat 18.00'da kadar, dini bayramların ikinci günü saat 10.00 dan üçüncü günü saat 18.00, küçüklerin eğitimi süresince yarıyıl tatillerinin ilk haftası Cumartesi 10.00-ertesi hafta Cumartesi 18.00 saatleri arasında küçükleri bulunduğu yerden teslim alarak süre sonrasında aynı yere teslim etmesi ve yanında bulundurduğu sürece ihtiyaçlarının da kendisince karşılanması koşuluyla görüşebilmesi için kişisel ilişki kurulmasına karar verilmiştir. 

DAVALI BABA KÖTÜNİYETLİDİR. DAVALI BABA, ANNEYE MÜŞTEREK ÇOCUKLARI KAÇIRACAĞINI, SURİYE'YE GÖTÜRECEĞİNİ VE BİR DAHA ANNENİN ÇOCUKLARINI GÖREMEYECEĞİNİ BEYAN ETMİŞTİR. TARAFIMIZCA DAVALI BABA HAKKINDA TEHDİT VE ŞANTAJ SUÇLARINDAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR.

Taraflar arasındaki evlilik her ne kadar bitmiş olsa da davalı baba tarafından müşterek çocuklar bir tehdit, şantaj unsuru olarak kullanılmakta ve davalı, her fırsatta müvekkili tehdit etmektedir. Davalı baba ''kişisel ilişki kurduğu sırada müşterek çocuklarına zarar vereceği hatta ve hatta çocukları Suriye'ye kaçıracağı ve müvekkile çocukların yüzünü bir daha asla göstermeyeceği'' şeklinde beyanlarda bulunmaktadır. Davalı baba yalnızca çocuklar üzerinden değil, müvekkil üzerinden de tehditler savurmaktadır. Müvekkile ''seni dağa kaçırırım hiçkimse bir parçanı dahi bulamaz'' demektedir.

Kayseri 5.Aile Mahkemesi 2022/*** Esas Numaralı dosyadan da anlaşılacağı üzere; davalı evlilik birliği süresi içerisinde müşterek çocukların üzerine kaynar su döken, müvekkili de darp eden, şiddete meyilli bir kişiliktir. Bu denli kötüniyetli bir babanın, çocuklarının menfaatini düşünmeyerek Suriye'ye kaçırması ihtimalinde Suriye'de de iç karışıklık olması da göz önüne alındığında gerçekten müvekkil bir daha çocuklarından haber dahi alamayacaktır. 

Suriye'de iç karışıklık olmasından mütevellit, kişisel ilişki saatlerinde çocuklar bir intikam duygusuyla davalı baba tarafından alınıp götürülür ise anne bir daha çocukların izlerini dahi bulamayacaktır. 

MÜŞTEREK ÇOCUKLAR, DAVALI BABAYI GÖRMEK İSTEMEMEKTEDİRLER. MÜVEKKİL, MÜŞTEREK ÇOCUKLARI DAVALI BABAYA TESLİM EDERKEN ÇOCUKLAR AĞLAMAKTA VE DAVALI BABADAN KORKTUKLARINI BEYAN ETMEKTEDİRLER.

Müvekkil, çocuklarını davalı babaya götürmek için hazırlamaya başladığında dahi çocuklar ağlamaya başlamaktadırlar. Davalı, müşterek çocuklara defalarca fiziksel şiddet uyguladığından ötürü; çocuklar davalı babanın kendilerine zarar vereceğinin düşünmektedirler. Müvekkil, davalı babaya çocukları teslim ederken çocuklar her seferinde ağlamaya başlamakta ve davalı babanın yanına gitmek istemediklerini beyan etmektedirler.Sayın Mahkemenizce gerekli görüldüğü takdirde müşterek çocukların davalı babayı görmek istemediklerine dair video ve ses kayıtları delil olarak sunulacaktır. 

Sayın Mahkemenizce de bilindiği üzere; çocukla kişisel ilişki kurulması konusunda gözetilen en önemli ilke çocuğun üstün menfaatidir. Çocuğun üstün menfaati gözetilirken çocuğun yaşı, olgunluğu, bedensel ve ruhsal gelişimi, ekonomik ve sosyal koşullar gözetildiği kadar çocuğun düşünceleri ve istekleri de göz önüne alınmalıdır. Zira müşterek çocukların istemediği biriyle görüşmeye zorlanması ruhsal dengelerini bozacaktır. 

Davalı babanın çocuklar üzerinde bıraktığı etkilere baktığımızda, müşterek çocukların davalı ile görüşmemeleri ve davalı ile hiçbir şekilde iletişim kurmamaları en sağlıklısı olacaktır. Nitekim müşterek çocuklar hala evlilik birliği sürerken evde yaşadıkları olayların etkisi altındadır. 

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 31.05.2005 tarihli 2005/5868 E. ve 2005/8446 K.

“…Toplanan delillerden; davalının boşanmalarından sonra davacıyı ve davacının annesini, çocuğun gözleri önünde silahla ağır biçimde yaraladığı, çocuk, beş yaşındayken gerçekleşen bu olay nedeniyle; çocukta babaya karşı aşırı derecede korku geliştiği ve babasının sürekli olarak annesine zarar verebilecek potansiyel olarak gördüğü, babasını görmek ve karşılaşmak istemediği babasıyla görüşmesi, çocuğu psikolojik açıdan olumsuz etkilediği, kişisel ilişki sebebiyle çocuğun huzurunun ciddi biçimde bozulduğu ve tehlikeye girdiği anlaşılmaktadır. Türk Medeni Kanunu’nun 324/2. maddesi koşulları oluştuğundan, davanın kabulü ile baba ile çocuğun kişisel ilişkisinin kaldırılmasına karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması doğru görülmemiştir.” 

DAVALI BABA İMAM NİKAHI İLE YENİ BİR EVLİLİK GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR. DAVALI BABA ÇOCUKLARI ALIP KENDİ EVİNE GÖTÜRDÜĞÜNDE MÜŞTEREK ÇOCUKLARIN YANINDA İMAM NİKAHLI EŞİ İLE BİRLİKTE CİNSEL BİRLİKTELİK YAŞAMAKTADIR.

Müvekkil, çocuklar ile davalı baba arasında kişisel ilişki tesis edildiği günlerde çocukları davalıya teslim etmektedirler. Müşterek çocukların davalı babanın evinde kaldığı kısa bir süre sonunda dahi; çocuklarda cinsel ilişkiye yönelik eylemler gibi olumsuz davranışlar gözlemlenmiştir. Davalı, yaşları çok küçük olan bu iki müşterek çocuğun yanında maalesef ki imam nikahlı eşi ile cinsel ilişkiye girmektedir. Dolayısıyla davalı baba ile müşterek çocuklar arasındaki kurulan kişisel ilişkinin, çocukların ruhsal gelişimini ve davranışlarını olumsuz etkilendiği aşikardır. 

Yine aynı şekilde davalı baba kişisel ilişki hakkını kullanma sırasında çocuklarla çok kötü diyaloglar kurmaktadır. Müvekkilin bunları müşterek çocuklar davalının yanından döndükten sonraki tavır ve davranışlarından çok açık şekilde anlamaktadır.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi,27.2.201 tarihli 2013/21596 E. ve 2014/4127 K.

“..Kişisel ilişki kurulurken analık ve babalık duygularından önce çocukların yararı dikkate alınmalıdır. Ortak çocuğun beyanından da anlaşılacağı şekilde, davalı baba bilgisayarda porno film izlemekte, bu filmleri çocuk da görmektedir. Velayeti davacı anneye bırakılan çocuk ile baba arasında yatılı kalacak şekilde kişisel ilişki tesisinin çocuğun ahlaki gelişimini olumsuz etkileyeceğinin kabulü gerekir. Bu nedenle, müşterek çocuk ile baba arasında yatılı kalacak şekilde ve uzun süreli kişisel ilişki kurulması doğru değildir.”

Dolayısıyla müşterek çocuklar ile baba arasında, davalının müvekkilden teslim alarak çocukları götürmesi ve sonrasında müvekkile teslim etmesi şeklinde kişisel ilişki kurulması halinde, korunması gereken en önemli ilkelerden olan ''çocuğun yararı'' zarar görmektedir. Hal bu denli ciddi olunca baba ile müşterek çocuklar arasında kurulan kişisel ilişkinin, müşterek çocuğumuzun menfaati doğrultusunda kaldırılmasını ancak Sayın mahkemenizin aksi kanaatte olması halinde davalı ile müşterek çocuklar arasındaki kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesini ve davalı babanın müşterek çocukları yalnızca çocuk görüşme merkezinde görmesini talep etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur.

TMK m.324/2' ye göre; “Kişisel ilişki sebebiyle çocuğun huzuru tehlikeye girer veya ana ve baba bu haklarını birinci fıkrada öngörülen yükümlülüklerine aykırı olarak kullanırlar veya çocuk ile ciddî olarak ilgilenmezler ya da diğer önemli sebepler varsa, kişisel ilişki kurma hakkı reddedilebilir veya kendilerinden alınabilir.”

İşbu sebeplerden ötürü, öncelikle baba N*** E*** M*** ile çocuklar arasında kurulan ilişkinin kaldırılmasını talep ederiz. Ancak Mahkemeniz aksi kanaatte ise kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesini, davalı baba ile müşterek çocuklar arasındaki yatılı olarak tesis edilen kişisel ilişkinin kaldırılmasını ve davalı babanın müşterek çocukları yalnızca çocuk görüşme merkezlerinde görmesine karar verilmesini talep ederiz.

HUKUKİ NEDENLER: HMK. MK. ve ilgili her türlü mevzuat

HUKUKİ DELİLLER: Tanık anlatımları, Kayseri 5. Aile Mahkemesi 2022/*** Esas ve 2022/*** Karar sayılı dosya, ses kayıtları, video kayıtları, darp raporları, psikolog ve pedagog görüşü, bilirkişi, yemin vs. hukuka uygun her türlü delil,

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerle;

1-Davamızın kabulüne,

2- Davalı N*** E*** M*** ile müşterek çocuklar arasında kurulan kişisel ilişkinin kaldırılmasına ancak Sayın Mahkemenizin aksi kanaatte olması halinde; kişisel ilişkinin sınırlandırılmasını ya da çocuk görüş merkezinde çocukla görüşün sağlanması ya da başkaca bir tedbir alınmasını kısaca kişisel ilişki tesisinin yeniden düzenlenmesine,

3- Müşterek çocukların psikolog ve pedagog görüşüne sevk edilmesine,

4-Yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı üzerine bırakılmasına karar verilmesine, Sayın Mahkemenizden arz ve talep ederiz. 02.02.2023

DAVACI VEKİLİ

AVUKAT GİZEM GÜL UZUN

ADLİ YARDIM TALEBİMİZİN KABULÜNE İLİŞKİN:

Müvekkil, şu an bir işte çalışmamaktadır. Dolayısıyla müvekkilin, herhangi bir geliri bulunmamaktadır. Müvekkilin üzerine kayıtlı mal varlığı yoktur. Müvekkilin üzerine kayıtlı taşınır ve gayrimenkul olmadığına ilişkin belgeler Sayın Mahkemenize ek olarak sunulacaktır. Arz ve izah olunan nedenlerden ötürü adli yardım talebimizin kabulünü isteriz. 

AVUKAT GİZEM GÜL UZUN